Monday, January 12, 2015

TAX STRUCTURE IN INDIA !!!

1) What are you doing?
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!
2) What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!!
3) From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!
4) What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!
5) How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend
Tax : Pay dividend distribution Tax
6) Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory.
Tax : PAY EXCISE DUTY!
7) Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!
8) Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!
9) Doing business in Millions?
Ans. : Yes
Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax
10) Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!
11) Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!
12) Qus.: Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!
13) Qus.: Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!
14) Qus.: How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX!
15) Qus.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!
16) Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!
17) Qus.: Have you purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !
18) Qus.: How you Travel?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE!
19) Qus.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.’s TAX !!!
20) Qus.: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!
21) INDIAN :: can i die now??
Ans :: wait we are about to launch the funeral tax!!!

TAX STRUCTURE IN INDIA

No comments:

Post a Comment